Grilování jak má být

Kettler.cz 6. 9. 2011

Svítí sluníčko a rýsuje se před vámi jeden z posledních teplých slunečných víkendů? Ideální podmínky pro grilování s přáteli! Zkušenosti mnohých dokázaly, že úspěch netkví pouze v dobře zvolených potravinách a místu. Důležitá je především atmosféra, kterou má „na svědomí“ ta správná společnost, hudba, posezení a doplňky.

Pro začátek si zjistěte, kolik lidí se opravdu dostaví, a to nejen kvůli nákupu dostatečného množství masa. Vyhnete se tak nepříjemné situaci, kdy musíte usadit nečekaného hosta na nepohodlnou rezervní židli, na které se pak chudák hrbí celý večer. Připravte si proto pro všechny případy posezení pro více osob, než očekáváte - k tomu se skvěle hodí skládací křesla (např. luxusní křeslo ze sestavy KETTLER Avantgarde ) nebo stohovatelné židle (např. lehká hliníková židle Basic Plus ). Když k nim navíc nabídnete hostům měkké podušky k sezení a ve správný čas také příjemně hřejivé deky, jistě sklidíte zasloužený úspěch.

Neméně důležitý je také výběr správného a stabilního stolu, aby se hostům pohodlně stolovalo a voňavé dobroty neskončily na zemi i s převrženým stolem. Pokud plánujete častější grilování, můžete pod vhodným přístřeškem umístit stabilní koutek s posezením, třeba s krásnou dřevěnou zahradní sestavou KETTLER Hampton . Velmi praktický pro větší společnosti je také roztahovací stůl, třeba model Senio . Jednoduchým pohybem získáte v mžiku více místa, a stůl je navíc velmi lehký, tudíž snadno přenosný.

Při letním grilování se často situace otáčí a spolu s potravinami se opékáme i my. Aby si naši hosté neodnesli kromě plných žaludků i úpal, vybavte svou zahradu slunečníkem. Vyberte raději světlé barvy - vyžadují sice poněkud pracnější údržbu, ale přitahují méně slunce. Také rozměr vyberte větší, aby se hosté pod slunečník pohodlně vešli.

Sedíme pohodlně, maso nepadá ze stolu, před sluníčkem jsme ochráněni a naši hosté jsou spokojení. Takže nezbývá, než popřát dobrou chuť a pozvat raději i sousedy, protože tato zahradní party před desátou neskončí.

Autor: Vlasta Tichá

Sdílet článek:
Nahoru